Symposium Techniek in Perspectief

De stichting Technovium nodigt u van harte uit voor een kort en krachtig symposium:

“Techniek in perspectief”

Durf samen met onderwijs, bedrijfsleven en overheid vanuit verschillende invalshoeken vooruit te denken. We nemen u mee op reis om de regionale ontwikkelingen in de techniek te belichten. Wat betekenen technologische innovaties, verdergaande automatisering, robotisering, smart systems, duurzaamheid, verstedelijking en vergrijzing voor ons? Deze ontwikkelingen raken ons allemaal. Welke gevolgen heeft dit alles voor onderwijs, bedrijfsleven en voor de technische vakman van morgen?
Het bestuur van de stichting Technovium nodigt u uit voor dit korte en krachtige symposium om u te inspireren en om onze strategische agenda in de Nijmeegse regio op elkaar af te stemmen. Ons doel is dat ondernemers, overheid en onderwijs de handen ineen slaan om de vertaling naar morgen te maken.
Komt u ook? Ik beveel u dit inspirerende symposium van harte aan.

Namens bestuur stichting Technovium
Charles Smit (voorzitter)

Programma:

  • Theo Willems, CEO Scholten Awater over technologische innovaties;
  • Christoph Meng, Research Onderwijs Arbeidsmarkt van Universiteit Maastricht over demografische ontwikkelingen in onze regio;
  • Doekle Terpstra, aanjager Nationaal Techniekpact 2020 over de vertaling van technologische innovaties en demografische cijfers naar kansen en bedreigingen en het opleiden van de ‘vakman van de toekomst’.

-Na deze sprekers gaan we in een kort forum met u in gesprek over de strategische keuzes die we in deze regio kunnen maken op het gebied van techniek.

-We sluiten af met een borrel.

Wanneer en waar?
Maandag 14 september 2015 van 16.30 tot 18.30 uur
Gebouw Technovium, 4e verdieping, Heyendaalseweg 98 te Nijmegen
Deelname is gratis.

150914-presentatie-christoph-meng-techiek-in-perspectief
150914-presentatie-theo-willems-techiek-in-perspectief